Sondag idag- Ledig dag!

Jag vet att det var langesedan som jag skrev nagot, men maste erkanna att det inte ar sa mycket nytt som hander. Igar var det Haunted forest som gallde. Jag och Janina hade fatt for oss att det skulle vara nagot jattelaskigt eftersom att de andra au pairerna sa det, sa vi var livradda innan detta skulle borja. Jag blev verkligen sa besviken. AMERIKA- HALLOWEEN Halla? Da forvantar man sig att det ska vara nagot jattebra och jattelaskigt pa gang, men icke! Det borja med att du fick ga igenom en kolsvart tunnel sa du sag ingenting sen kom du ut i skogen som var upplyst med pumpor hela vagen. Hela showen handlade om att du skulle ta dig igenom skogen med hjalp av guide och svara pa gator om broderna grimms sagor...? Vart kom det laskiga i det liksom? Jaja, pa mandag blir det iaf Trick or treat med barnen sa da hoppas jag pa lite mer amerikansk halloweenstamning! Efter Haunted forest akte vi hem till Leni, en av de tyska au pairtjejerna for lite halloweenmys. Sa det blev skrackfilm (som ingen titta pa) och massvis med tjot! Ganska haligt anda!

Hmm vad har mer hant... Joo vi har fatt var forsta sno har... Inte mycket, men anda... Sa snart vankas det skidakning! :D Jag har varit sjuk, vilket innebar en halv dag ledig mitt i veckan!, Janina och Michelle har varit har och kollat film, jag har varit i Burlington och inforskaffat mig mer klader i brist pa trojor och byxor! Ja det ar val i stort satt det som har hant!

Eftersom att inlagget blev sa kort och trakigt, lagger jag upp lite bilder som kan forgylla eran dag istallet!


Jag alskar min utsikt!



Kate ville ocksa vara med pa kort... Cheese!



Var ute i det vackra vadret igar och lekte med barnen!





Sa underbara! :)



Johnathon! Sotare unge hittar man inte! :)
(Tankte bara upplysa er om att det ar min bil som star i bakgrunden!) ;)



Ahnej, vi hitta Kates ring i rabatterna- Men hon var glad anda! :)

Och slutligen.....



Sa har radda var jag och Janina innan Haunted forest!

Puss!

Ibland blir inte allt riktigt som man tankt sig!

Jag kanner att mitt liv har ar ganska trakigt for tillfallet- hander inte sa himla mycket nytt, sa kommer antagligen inte uppdatera varje dag, men ska forsoka uppdatera lite da och da sa att alla som vill kan folja min resa!

Iaf sa maste jag bara borja med att beratta nagot som totlt gjorde min dag. Jag hade gjort iordning Johnathon for skolan och bar ner honom for trappan- Da lagger han forsiktigt huvudet mot min axel och viskar i mitt ora att han alskar mig. Da var jag sa har |---------------------------| nara pa att borja lipa.... Han ar ju bara for sot! <3

Iaf inte sa mycket annat nytt som har hant idag nar det galler barnen... Allt flyter pa och jag och barnen borjar komma riktigt bra overrens sa det ar skont! det borjar dock kannas ganska jobbigt och trakigt att ha 7 timmar ledigt mitt pa dagarna varje dag sa jag borjar snart mala om eller nagot annat underhallande sa att jag har nagot att gora pa dagarna. Jag trodde aldrig att det skulle vara sa trakigt att bo mitt utte i INGEN STANS, men jag hoppa att jag kommer pa nagot att gora snart iaf! pa grund av min uttrakadhet(?) bestamde jag mig for att ta mig en liten(?) promenad med hundarna. Jag skulle dessutom lamna en tonfisksmorgas till Kate pa after school eftersom att jag hade rakat packa ner chicken & dip i hennes lunchbox idag, nagot som hon inte ar ett storre fan av. Sa jag bestamde mig for att jag kunde ta mig en liten promenad till hennes after school och sen ga hem igen. Inte trodde jag att det var SAAAAA langt dit! Eftersom att jag hade med mig hundarna, som inte ar vana vid att ga ute pa vagarna eller ga i koppel, gjorde inte detta saken lattare. Iaf efter MANGA om och men och 2 timmars kampande med hundarna lyckades jag iaf ta mig naaaastan (inte alls) halvvags. Jag fick senare veta att det ar ca 5 miles (8 km) bara den strackan (och jag hade som mal att ga det ganger 2 och lite till + att jag skulle ga hem igen!)  Iaf nar jag hade kommit till en butik/ bensinmack hade jag fatt nog- sa jag gick in dar, eftersom att jag "kanner" henne som ager butiken om jag kan fa lana hennes bil och kora hundarna hem igen och att hon kan ta mitt kreditkort som en utbytesgrej! Hon hade som tur en annan tjej i butiken som hjalper henne ibland som erbjod sig att kora mig hem igen! :) Sa pamin mig att jag aldrig mer sak ta med mig hundarna nar jag har tankt att jag ska ga en langpromenad pa gatan! Och pamin mig ocksa att jag aldrig ska soka jobb som hundrastare (?)! Ja det var minst sagt en upplevelse!

Det ar dags for Halloween i helgen och jag har inte fixat nagon kostym an :O Ser ut som att det kommer bli ett Alice i Underlandet-tema i ar inom familjen och jag fick aran att vara den snalla drottningen, sa imorgon blir det ut och leta snall-drottning-kostym!

Puss pa alladar hemma! <3

Sondag idag- Ledig dag!



Det far bli ett kort inlagg idag, men finns inte sa himla mycket att beratta sa vi hoppas pa mer imorgon. Idag var min forsta riktigt lediga dag, vilket jag "firade" med sovmorgon. :) Dock vaknade jag vid 9- tiden av att barnen skrek, men jag kande mig anda utvilad sa det var skont. Jag har inte gjort sa varst mycket idag, kollade pa en film pa morgonen i sangen samtidigt som jag drack mitt morgonte. Laste en bok under dagen. Ja inte sa vidare mycket alltsa, men vid 4 tiden var det dags att ge sig ut med baten en svang. Riktigt roligt faktiskt, men kallt vare sa det var mossa och vantar pa som gallde. Och jag kan inte saga det har nog for mycket for jag blir sa overraskad varje gang sjalv, men det ar sa forbaskat vackert har! Nar vi var ute med baten kunde man se solen ga ner over bergen... Underbart! Imorgon ar det Back to work som galler sa nu ska jag satta mig och lasa ett kapitel i min bok sen ska jag nana! Hoppas att jag inte nockar katten med armbagen i natt igen!

Puss!

Vicken underbar dag!

Idag har varit en bra dag! Borjade med att jag gick upp vid 7 och gjorde frukost. Satte sedan Johnathon framfor TV:n sa att jag kunde ata min frukost i lugn och ro. Finns inget battre an att ga upp pa morgonen satta pa en kanna thevatten, satta sig i lugn och ro och ata sin frukost samtidigt som solen gar upp over bergen. verkligen sa rogivande ^^ Nu later jag som en gammal tant, men det ar verkligen sa underbart! Idag jobbade jag bara till 12 sa da passade jag, Kate och Johnathon pa att bygga ett talt/kojja i familjerummet. Det ar sa latt att roa sa sma barn sa vi lekte runt i den har kojjan i nastan 3 timmar. Barnen lekte att de var sma spoken och att jag var ett stort lejon som skulle komma och ata upp dem. Ibland undrar jag varifran alla barn far sin fantasi ifran?! Vi hade verkligen en sjukt rolig morgon ihop. Vi passade aven pa att mala lite teckningar, eftersom att Kate skulle pa fodelsedagskalas och hon ville rita nagot till sin van. Jag och Johnathon ritade varsin teckning med familjen pa. Johnathon ritar en liten krumelur pa sitt papper och sager att det ar jag- Jag svarar att det ser ut exakt som jag och att han har gjort ett jattebra jobb- Kate utbrister pa samma gang: Nej det dar ser inte alls ut som du. Du ar ju inte speciellt smal sa den ar alldeles for smal for att det dar skulle kunna vara du. Ja ibland kan man ju inte annat an att forundras over barns uppriktighet och arlighet! Helt underbart! ^^ Efter mitt jobbpass var slut akte jag och Michelle in till Burlington for att shoppa lite granna. Finns ju inte direkt jattemycket att hitta i den har stan' men lyckades anda hitta lite mysiga saker. Darefter var jag hemma en snabb svang da jag hann prata med mina alskade foraldrar pa skype. Riktigt harligt att kunna prata sa aven om man ar sa langt ifran varandra! Efter det kom Michelle och hamtade mig for bio- Ides of march. Riktigt bra film faktiskt. Kan jag rekomendera.

Imorgon ar min forsta lediga dag sen jag kom hit. Ska bli riktigt skont. Nu ligger jag har i sangen och myser med katten. Forstar inte vad det ar med djuren i det har huset och min sang, men jag lyckas pa natt satt alltid ha ett djur i min sang varje natt... Nu ar det dags att nanelinana. Godnatt alla! <3

Kojja!



Var vackra kojja!

Cheese...



Kate och Johnathon inne i taltet/kojjan!

Lalalalalaa :)

Nyss hemkommen fran Burlington. Har vart inne med nagra vanner och atit middag. Jattetrevligt, jag gillar verkligen alla har. :) Idag var barnen lediga och David var hemma, sa jag fick en liten sovmorgon aven om jag inte viste om det :P Jag gick upp halv 6 som vanligt, hamtar Johnathon eftersom att han lag pa sitt rum och grat och nar jag kjommer ner med honom sager min vardmamma att jag inte ska vara uppe vid den tiden eftersom att jag inte jobbar och att jag ska ga och lagga mig igen. Inte helt fel att lagga sig i sangen med ena hunden och veta att man kan sova nagra timmar till! :) Nar jag vaknade vid 8-tiden igen var det dags att bege sig till gymet med Michelle. Paminn mig att jag aldrig mer ska klaga pa att det ar dyrt med gymavgifter i Sverige! Jag fick betala 14$ for endagars kort for att jag skulle prova pa gymet. Michelle har betalat 200$ for 2 manader och det ar nastan samma summa som jag betalade for ett ar hemma! HELT SJUKT! Vi hade iaf en harlig timme med alla gamlingar! :) Nar jag kom tillbaka hem var det dags att ge sig ut pa en liten prommis med hundarna innan vi skulle aka in till Burlington och hyra snowboard och skidor for vintersasongen. Hittade en brada som passade perfekt sa nu ar jag redo for sno och snowboard. Vi akte sedan in till Down town och at lite lunch samt gick en svang kring Lake Champlaine. Det ar sa vackert har. Det gar verkligen inte att forestalla sig om man inte har sett det med egna ogon! Jag och Kate jobbar aven pa att gora saker ihop sa att hon har det lattare med au pairbytet sa idag bakade vi kakor ihop. det ar sa roligt hur barn i den aldern trottnar sa fort. 1 minut- Tror att jag behover ta en pause nu, kan du ropa pa mig nar du ar klar med detta momentet. Sa sota! <3

Imorgon ar det dags att jobba igen, men jag jobbar bara till 12 sa efter det ska jag och Michelle aka in till Burlington for shopping! Om det nu finns nagot har att shoppa....

Saknar alla dar hemma, ta hand om er och skriv garna och beratta vad som hander i Sverige... Jag vill veta allt (nastan)

Pussar!

Hallooooo


Jobbig dag!

Idag har man fatt hora att Johnathon inte gillar mig och att han vill se mig dod, att Kate vill att jag aker tillbaka till Sverige for att jag ar elak nar jag ber henne att ta med sig vaska fran bilen! YES! Gud vad det ar roligt att vara au pair idag! :D Dagen borjade med att barnen var riktigt trotta och kinkiga efter gardagens avskedsfest for Meltem. Gjorde iordning deras frukost, 2 minuter senare hade Johnathon kastat allt pa golvet. Pa grund av detta fick vi bryta mot regeln ingen tv pa morgonen. Tven var det anda som fick honom att vara lugn, sa vad gor man inte. Nar jag kom tillbaka hem efter att jag hade slappt av Johnathon pa dagis, var jag sa himla trott att det fick bli en timmes tupplur! Fruktansvart skont. Vaknade dock av att katten satte sig pa mitt ansikte! Jag var aven sa duktig att jag stadade bilen idag. Meltem har ALDRIG stadat bilden pa ett och ett halvt ar, sa ni kan ju rakna ut hur lang tid det tog for mig att fa den nagonlunda ren! Det var godispapper overallt, stenar i hela j*vla bilen + blommor som Johnathon har roat sig med att plocka sonder i bilen (Y) Nu kan jag iaf sta ut med att anvanda bilden ett X-antal ganger om dagen. Jag har aven varit med Kate pa hennes gymnastik idag. Riktigt roligt att fa se henne sta pa hander och liknande. Hon var kanonduktig! :)

Imorgon blir det upp vid 5-tiden, eftersom att jag har lovat barnen en liten overaskningsfrukost i form av svenska pannkakor, sa nu ar det dags att satta sig och kolla klart pa gardagens film eftersom att jag somnade innan den var slut igar!

Pussar och Kramar!

Blandade kanslor!

TROTT! Riktigt javla trott... Idag var min forsta dag sjalv med barnen... Jag tycker att det har gatt bra, daremot ar jag valdigt trott. Jag har under en lang tid sagt att jag vill ha barn sjalv... Jag ar inte lika saker langre! sa mamma och pappa, jag ar ledsen men vi far helt enkels se om det blir nagra barnbarn eller inte. ^^ Iaf, sa borjade dagen valdigt bra... Bade Kate och Johnathon var valdigt snalla och lyssnade pa vad jag sa. Vid 9-tiden var jag daremot utan barnen for nagra timmar nar de var i skolan och pa dagis. Da passade jag pa att tvatta och jag pratade med Mikaela pa skype. Valdigt roligt att hora vad som hander i Boras= INGENTING! Kanns valdigt bra att vara har nar det fortfarande ar trakigt hemma :P Vid 12- tiden var det dags att hamta Kate pa afterschool for att kora henne till Shelburn Farms for lektion. Efter det hade jag yttligare nagra timmar fritidoch da passade jag pa att aka till affaren och fa min flushot (spruta mot influensan). Sa nu ska vi nog halla oss friska i vinter! :) Nar jag kom hem med barnen lekte vi runt oi huset och jag har gett Johnathon en ny favoritlek... Han alskar att bli kastad upp i luften, sa efter en timme med det var jag totalt utmattad! Det var aven dags for Meltems go away-party idag, sa det blev pizza till middag och Meltems favorittarta till efterratt. :) Det kandes riktigt jobbigt att vara dar pa ett avskedsparty for henne nar det ar jag som ska ta hennes plats, men foraldrarna ville att jag skulle vara med sa det fick bli sa...

Dags att mysa ner sig i sangen och satta pa en film som avslutning pa dagen!

Pusseruss <3

Utmattad!

Idag har Chris och jag gatt igenom alla rutiner sa att jag vet hur allt gar till imorgon nar det ar min forsta dag med barnen pa egen hand. Jag tycker att det har gatt riktigt bra faktiskt, men Johnathon ar lite kinkig nar mamman ar med, sa jag hoppas att det blir battre nar jag ar sjalva med dem :) Nar vi hade lamnat Johnathon pa dagis akte vi in till Burlington for att fixa att ett bankkonto till mig, sa att jag kan fa min lon :D Chris visade mig runt i staden och jag maste erkanna att jag gillar den. Den ar valdigt liten, men samtidigt valdig mysig. Det kanske inte finns sa himla mycket att gora men jag hoppas att det blir bra anda :) det flyter pa valdigt bra med mamman nu ocksa vilket ar valdigt skont. Det gor allt sa himla mycket lattare. Idag har vi ocksa gatt igenom alla regler som galler, exempelvis inga killar pa rummet etc. ^^ Efter skola/ dagis var det dags for middag sa jag och Chris gjorde iordning lite mat till barnen. De ar valdigt krasna, sa det ar inte det lattaste att laga mat till dem, men jag hoppas att de lar sig med tiden, sa att jag kan fa riktig mat ^^ Efter maten larde jag barnen lite svenska fraser, vilket de tyckte var valdigt skoj... Jag alskar dig var inte den lattaste saken att saga tydligen! :P Imorgon ar det dags for ett farvalparty for Meltem, den andra au pairen som har varit har i 18 manader, sa jag och barnen gjorde sma teckningar till henne. Det gillade barnen valdigt mycket, sa det kommer troligen bli fler malarstunder! Barnen har nu gatt och lagt sig och jag tror att det ar dags for mig att gora det samma! Det ar inte det lattaste att ta hand om sma ungar!

Natti natt <3

Au pairgruppen!



Au pairgruppen med sina pumpor!

Pumpa!



Min pumpa! Snart dags for Halloween :)

Vacker utsikt!



Den har utsikten vaknade jag till imorses- Inte helt fel!

It's time for a change!

Idag har det varit full rulle hela dagen. Det borjade med att vi tog med barnen till Shelburn Farm for att titta pa alla traktorer och djur som finns dar ute. Johnathon ar tokig i allt som har 4 hjul och en motor sa han hade en valdigt rolig formiddag. Det var jattemysigt att fa hitta pa nagot sadant med familjen sa har tidigt eftersom att det gor att vi kommer narmare varandra! :) Sedan var det dags for mitt forsta au pairmote. Det var verkligen jattroligt och alla var valdigt snalla. det som stod pa schemat var pumpadekorering, vilket jag aldrig har gjort forut sa det var valdigt intressant att prova pa det. Dessutom kom jag valdigt bra overens med tva tyska tjejer pa motet sa jag ska folja med dem till gymet nasta vecka. Skont att ha nagra som man kan umgas med under aret och det ar ju alltid ett bra tillfalle att ovapa min tyska! ^^ Efter motet var vi nagra au pairer som akte vidare till en annan au pair for movietime- Trollkarlen fran Oz! Jag och Michelle, en av de tyska tjejerna tog min bil, men eftersom att jag bara har varit har i ungefar 3 dagar satog det oss ca 2 timmar att hitta till den har tjejens hus nar det egentligen skulle ta ungefar 20 min! (Y) Men jag hade trots allt en jattetrevlig kvall tillsammans med de andra :)

Imorgon ar det dags for min riktigt forsta arbetsdag har, sa Chris har tagit ledigt fran jobbet sa att hon kan folja med mig overallt och visa mig hur allt ska ga till! Kanns valdigt skont :)

Jag hoppas att allt ar bra dar hemma i Sverige, Pussar och Kramar!



Kate och Johnathon pa Shelburne Farm! <3

Day 2

Idag var min forsta "jobbdag", dagen borjade med att jag och David akte med Kate till hennes fotboll. Det var sista gangen for sasongen sa efter var det lite kalas med kakor och pizza. Valdigt mysigt faktiskt! Traffade massa med nya manniskor, hur trevligt som helst. Efter det var det dags att gora iordning Kate for ett fodelsadagskalas hos en klasskompis, sa vi kladde ut henne till en liten prinsessa. Det ar ju trots allt snart Halloween :) Under tiden som Kate var borta var jag och Johnathon hemma och tog det ganska lugnt, eftersom att det var min forsta dag med barnen. Det kanns som att jag borjar bli accepterad av barnen allt eftersom vilket ar jatteskont. Idag lat de mig ta hand om badet och godnattsagan och jag tror att det har kommer bli en bra tid. Barnen ar valdigt aktiva och vet vad de vill, sa ibland kan det vara ganska svart, men jag hoppas att det blir battre med tiden och att man lar sig hur man ska gora och hur barnen fungerar. Imorgon ar mitt forsta au pairmote, vilket ska bli jatteskoj! Traffa nya kompisar under tiden som vi ska gora iordning pumpor infor Halloween kan val aldrig vara fel! ^^ Dessutom ska vi aka ivag till en farm i narheten och titta pa traktorer. Johnathon ar ett stort fan av allt med motorer sa jag tror att det kan bli kul! Dessutom ar det ett jattebra tillfalle att lara kanna familjen battre. Onska mig lycka till pa mitt forsta au pairmote :D

Puss!

I'm here!



Nu ar jag antligen hos familjen! Helt underbar familj, sa jag tror att jag kommer att trivas kanonbra!
Jag har inte kunnat skriva under de forsta dagarna, eftersom att jag inte hade med mig nagon dator, men jag tankte gora en liten kort genomgang av de senaste dagarna!

Jag anlande till St Johns University i Mandags. Nar man kom fram efter ett X antal timmar pa flyget och 2 timmar i ko till passkontrollen for att komma in i landet var man valdigt trott, sa det var sangen direkt! Tisdag och Onsadg var fyllda av lektioner, dar vi fick lara oss om disiplin, sakerhet och andra saker som ar viktiga att kunna nar man ska jobba med barn! Vi hade en otroligt duktig och rolig larare som gjorde dagarna lite battre! Igar var det antligen dags for den efterlangtade turen i till New York City! Jag ar helt kar, det ar verkligen en underbar stad! Trakigt nog var vadret ingen hojdare, sa vi kunde inte se utsikten fran Rockefeller Center, men vi hade anda en bra dag.

Idag bar det av tillfamiljen, sa nu ar jag antligen har! Kanner mig redan hemmastadd! Sa otroligt trevlig familj och barnen ar sotast i varlden!

Nattinatt! <3

Väntan!

Då var allt packat och klart! Det har gråtits några tårar redan, men just nu känns det relativt bra! Om ungefär 26 timmar befinner jag mig i New York... Helt overkligt. Jag har pratat (mer tjatat) om att jag ska åka till USA som au pair, men det har aldrig slått mig så starkt som nu, när man har stängt sina väskor, att det faktiskt är något som kommer att inträffa! 07.25 lämnar jag svensk mark för ett år!

Jag önskar alla här hemma ett fantastiskt år, ni kommer vara saknade! <33

Kramar!

Packning!

19 år i Sverige av tillhörigheter ska nu följa med för ett år i USA?! Vi kan väl säga så här att min väska är tung, alldeles för tung! Och överpackad... 90 dollar för övervikt- tror jag kör på det!
Börjar kännas lite smått nervöst, men ändå kan jag inte vänta tills jag sitter på planet på måndag morgon och ser Sverige försvinna under planet... De sista TVÅ!!!! dagarna som är kvar här hemma ska spenderas med familj och släkt! Kommer sakna alla här hemma så sjukt mycket, men det är trots allt bara ett år (eller två)!

Jag vill samtidigt tacka Mikaela Mijatovic för den tid hon har lagt ner på bloggens design (även om det är lite strul med den just nu) Jag är i alla fall kanonnöjd!

Ja, men vi ser väl detta inlägg som det officiellt första på min blogg och resa!

Godnatt! :*


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0