Grattis!

Jag maste erkanna att jag glomde av att skriva grattis till min alskade farmor ocksa som fylde 75 i gar! Sa forlat for det farmor och grattis i efterskott. Jag alskar dig! :D <3


Jobbhelg!

Helgen har varit full med jobb, men jag klagar inte! :) Livet som hart arbetande au pair ar faktiskt inte sa dumt! Kan man gora karriar som au pair? Skulle kanske vara natt!
Iaf i fredags borjade min arbetsdag kl 12 sa fick lite sovmorgon sadar dagen efter thanksgiving. Aldrig fel! Trodde att det skulle bli en dryg dag eftersomb att jag jobbade 8 timmar i rad, men icke da... Tiden gar sa fort nar man har roligt. Lekte runt i huset, malade, lekte race, kollade pa Team Umizommi, och bara hade det almant gott! Barnen var sa himla goa och da ar livet sa himla bra! Nar tiden hade sprungit ivag och klockan var 6 satte hela familjen igang med att pynta julgranen (lite tidigt for min del, men det var sa himla roligt) Jag och barnen hjalptes at att satta ornamenten i granen och givitvis kravdes det hjalp for att fa upp dem i toppen... En och annan kula lyckades tappas i golvet, men vad gor det?! Barnen verkar verkligen uppskatta mig nu och ha kul med mig sa nu ar vi pa ratt vag :) Nar vi var klara med pyntningen av granen var det upp med julkrubban, liiite julsaker i form av en ren och sa sa klart julstrumporna framfor brasan! :) 2 timmar swissade forbi snabbt som attan och klockan var nu 8 och dags for barnen att sova!

Lordags morgon startade vid 7 och jag och barnen myste ner oss i soffan jamte en tand gran for att kolla pa lite morgontv. Sa himla mysigt med bada barnen i knat samtidigt som det knuffar pa varandra for att fa mest plats, da kanner man sig alskad! :) Aven denna dagen spenderades med farglaggning, race med bilar och traktorer inomhus, men efter lunch tog vi oss en svang ut for att fa oss en skymt av det fina vadret. Ute blev det snobollskrig, med den lilla sno som  fanns kvar- jag mot barnen. Jag vann! :D Efter en timme ute gav vi oss in nar Johnathon blevmer intresserad av att leka med vattenslangen an av att leka med oss. Klockan var runt 2 och det var dags for JD att ta sin sovstund. Chris var hemma sa hon passade JD medans jag och Kate gav oss i vag pa aventyr i stan. Vi var pa jakt efter sma hyllor/lador att sortera Kate's alla ritpapper och teckningar eftersom att den senaste tiden har varit ganska slokig i lekhornan. Kate fick sitta i kundvagnen medans jag sprang runt med henne pa Staples. Manga blickar fick vi allt, men kul hade vi! :) Efter att detta uppdrag var fixat begav vi oss till Hannaforg for att kopa lite frukt och agg sa att vi kunde baka kakor. :) Val hemma tog Chris over en timme tidigare an sagt sa jag var ledig vid 4. Spenderade kvallen med skypedate med kara familjen som hade 70 ars kalas/fest for mormor min. Grattis Mormor! Alskar dig! <3 Spenderade resterande kvall framfor tven med brollopsfilmer... Vet inte riktigt vad som forsigar har men allt som visas pa tven har med brollop att gora(har jag missat natt?) Fick aven bli lite korkortteori sa har innan mitt skrivprov.

Idag har aven denna vart en bra dag. Borjade dagen med en film kl 7 idag ocksa :) Gjorde sedan frukost till barnen i form av svenska pannkakor, var langesedan nu, och det uppskattades :) Vid 10 akte Kate och Dave ivag till Sugarbush for att aka skidor och jag stannade hemma med JD. Ganska lugn dag eftersom att han underhaller sig sjalv sa himla bra med sina bilar och traktorer sa vad jag behover gora ar i stort satt att halla ett extra oga pa honom. Sa han lekte med sina bilar, jag plugga teori och sedan begav vi oss ner i kallaren for att leka i hoppborgen. Barnen tycker att det ar sa kul nar jag hoppar pa andra sidan sa att de flyger upp i luften, sa vad gor man inte :) Efter lunch var det dags for JD sovstund sa da var jag i stort satt "ledig". Passade pa att sortera och stada i lekhornan, vilket uppskattades av Chris nar hon sag det, tvattade och plockade ur diskmaskinen. Nar jag hade vart redig en stund satte jag mig framfor tven i brist pa annat. JD vaknade igen vid halv 4 sa da var det leka med bilar igen som gallde. Nar Kate kom hem en 15 min efter var det malarstund som gallde till klockan 5. Efter det var jag ledig, at middag med familjen, men sedan begav jag till mitt lilla krypin for att plugga teori och lasa en bok.

Imorgon jobbar jag mellan 6 och 12 men har bara Kate hemma sa far se vad som hittas pa...

Kramar till er alla dar hemma i stormen! <3






Happy Thanksgiving!

Idag var ingen vanlig dag, idag var det efterlangtad Thanksgiving!  Riktigt roligt att fa uppleva en hogtid som vi inte har i Sverige! Dagen. eller kanske snarare natten, borjade med att jag vaknade vid 2 tiden i natt av att nagon oppnade min dorr, vilket var lite laskigt med tanke pa att det var sa sent. Jag stracker mig efter lampan for att se battre och vem ar det da som star i dorroppningen om inte sjalvaste Johnathon. Han hade vaknat och kunde intesomna om och eftersom att han sov i biblioteket i natt kunde han ta sig ut (andra natter nar han sover i sitt rum ar han inlast). Han stanger min dorr och kryper upp i min sang lagger sig under tacket och sager att han vill sova hos mig. Och aven om jag mer an garna hade haft honom i min sang for en natt sa kande jag att det inte hade uppskattats av mamman sa jag gick och knacka pa foraldrarnas dorr klockan 3 pa natten (kandes ju sadar) sa att han fick sova hos dem.

Vaknade igen vid 9, var min lediga dag idag, sa fick sova ut?! :) Morgonen spenderades med att titta pa film med barnen och gora sig iordning tills alla gaster kom. De flesta bor ju iof har nu, men nagra fattades! Tror vi var omkring 20 personer inklusive barn! :) Vid 2 var det dags for den efterlangtade maten... Och MUMS vad gott det var. Kalkon, potatismos, gravy, kalkonfyllning, pink stuff (en slags rosa pudding), brod, majs. Ja allt var sa himla gott. Det pratades for fullt, skrattades och alla var bara sa himla glada. Faktiskt forsta gangen som jag har sett min vardmamma skratta! Det berattades olika historier fran Chris barndom och liknande. Efter maten hjalptes alla at att stada undan och diska. Efter det satt nagra vid tven for att folja en footballmatch, nagra satt i koket och prata men stamningen var bara sa himla go' :) Tror jag far komma hem och infora thanksgiving i Sverige. Vid 5-tiden var det dags for den beromda pumpapajen. Den var riktigt god faktiskt aven om jag inte hade forvantat mig det! Efter pajen begav sig nagra till tvesoffan igen och nagra till jacuzzin for ett bad, men jag stanna inne med farmor och mormor samtidigt som jag diskade och plockade ur diskmaskinen. :) Hande inte sa mycket efter det sa nu sitter jag i min sang och ska snart bege mig till Janina for en film :) Hoppas eran dag var lika bra som min! :)

Puss!

It's gonna be craaaaazy!

Sitter just nu i mitt rum och ar bara saaaa j*vla glad.. Ursakta uttrycket! MEN vi har antligen allt bokat! JAG KOMMER FIRA NYARSAFTON I NEEEEEEEW YORK! Jag bokade mina flygbiljetter i morses och nu ikvall blev antligen allt klart med hotel.                                                            http://www.hotelbelleclaire.com
Sa jag kommer bo med 4 andra svenska/danska tjejer som jag motte pa au pairskolan mellan 30e december och 1e januari! Helt sjukt! Sa himla glad! :D

Iaf, har har vi fullt hus! Mammans familj anlande igar fran Californien och New Hampshire, sa vi bor nu 10 stycken i huset. Kan saga att det ar fullt upp, men helt klart de tva basta dagarna sedan jag kom hit. Helt underbar familj. Min vardmormor (kan man saga sa?) ar en av de sotaste jag har mott! och det ar verkligen nu som jag kanner att jag ar en del i familjen. Idag delade jag och mormodern pa sysslorna efter att hon kommit upp ur sangen. Vi pratade om alla mojliga saker, allt fran hur sverige ar, vilka favoritbocker vi har, vart vi vill resa, vad vi gillar for vader... You name it! Jag har aldrig pratat sa mycket med min vardmamma som jag hat=r gjort med henne, och imorgon ska vi baka brod ihop. Hon gor ett helt UNDERBART bananbrod, kanske inte later sa gott, men jag ar helt sald, sa hon ska visa mig imorgon hur man gor! :) Efter att mamman kom hem vid 10 tiden i morses efter sin workout pa gymet fragade hon mig om jag ville folja med till Mt Philo och vandra. Jag blev verkligen sa glad att hon fragade mig om jag ville folja med och jag kanske mig aterigen som en familjemedlem! :) Sa et var pa med dojjorna, mossa och vantar eftersom att det var -10 idag! Kallaste dagen sedan jag kom hit sa nu vantar vi sno! :) Med tva 2ariga barn kan du dock inte forvanta dig attta dig hela vagen till toppen sa halvvags fick vi vanda och ga tillbaka till bilen igen! :) Val hemma blev det lunch, en hel del chattande pa Facebook och sedan hjalpte jag mamman att gora iordning middagen i form av sotpotatis och fisk.. Ajemen har lyxas det till nar familen ar pa besok ;) Jag hade till och med aran att gora en sallad till maten efter min forfragan :P Nagot som aven kandes valdigt skont var att nar Kate kom hem efter skolan och var ledsen over nagot + hade ont i sin mage kom hon och satte sig i mitt kna! Jag var helt chockad... Vad hande liksom? Nar jag satte mig med henne framfor tven nar hon kollade film valde hon aven att flytta fran sin liggplats i soffan for att kno sig ner i min fotolj for att sitta jamte mig! Da blir man verkligen sa glad! :)

Imorgon ska jag jobba lite smatt pa morgonen sen ska jag ivag med familjen till Sugarbush. Vet inte riktigt vad vi ska gora men jag hanger pa anda! Battre an att sitta hemma ensam utan bil och dessutom har jag inget emot att spendera mer tid med familjen! :)

Hmm... Ja jag tror nog att jag har fatt med allt det viktiga! Eller namnde jag att jag ska fira nyar i New york? ;)



Natti! ♥

Sondag idag- Ledig dag!

Oj oj en vecka sedan sist! Vad har hant? Minnet ar kort... ^^ Veckan sag i stort satt ut som alla andra veckorna nar det galler barnen sa inte sa himla mycket nytt, men jag har gjort en del saker denna veckan utanfor jobbet! I tisdags var jag hos frisoren for att fa lite ny farg i haret! Jag var sa himla nervos innan jag satte mig i stolen. Ingen har nagonsin rort mitt har mer an min moster...! Nar jag sitter dar och ser henne lagga i farg i haret blir jag mer och mer nervos eftersom att jag ser att fargen sakta men sakert andrar farg till ILLROTT! Trodde att jag skulle bryta ihop dar i stolen men forsokte att halla masken! Det blev trots allt valdigt bra till slut och jag ar nojd :) I torsdags bestamde jag mig for att vandra Mt Philo efter att jg hade slappt av Johnathon pa dagis. Jag trodde att det var jattekallt ute sa klar pa mig understall, extra troja, vinterjacka... Holl pa att do halvvags upp av varmeslag... Var ca 10 grader ute sa hade varken behovt understall, extra troja eller vinterjacka... men det av val som man sager man lar av sina misstag! Efter en timme var jag nere igen och akte hem till datorn och mina kara foraldrar for en skypedate pa 2 och en halv timme! :) Mysigt varre! Hade dessutom i atanke att ga pa premiaren av nya twilight vid midnatt i torsdags, men nar jag satt vid tven vid 9 var jag sa trott att jag gick till sangs istallet! Sa fick mig en valbehovd lang natts somn och vakande riktigt utvilad! Skont! Men dagen darpa var det dags for bio istallet med Michelle och Janina! Blev upplockad vid halv 8 av Michelle. Vi akte darefter till Olive garden en av de basta restauranger som jag har varit pa for lite middag. Upptackte att jag har saknat kott valdigt mycket nar jag bestallde en underbar grilltallrik med flaskfile... Mumsigt! Korde darefter en halv minut till bion... Och maste saga att den var over mina forvantningar! Den basta hitils! :) Och jag blev lite forvanad nar jag lordag morgon vaknar av att jag drommer om mitt egna brollop och kan se valdigt tydliga kopplingar till filmen... Inte okej nar man ar 19 kanske! har aldrig tidigare forstatt kopplingar till det som har hant i verkligheten med mina drommar tidigare men detta var sjukt! Bella drommer i filmen om hennes brollop och att hon har blod pa sin klanning, jag drommer i min drom att jag far tomatsas pa min klanning... :S I filmen far Bella hjalp av Rosalie, som inte ar direkt hennes van, att fixa sitt har, i min drom far jag hjalp av en som inte direkt ar min van (namner inga namn) att fixa mitt har... Riktigt weird! Det sista var att Bella spyr i filmken och jag vaknade av att jag var sa nervos att jag behovde spy... Den konstigaste dromen jag har haft i hela mitt liv! ^^ I lordags jobbade jag fran 7 till 12 som vanligt, men Kate var pa ett pyjamasparty pa morgonen sa jag behovde inte ta hand om henne. Jag och Johnathon var ute under en lang stund, sen gick vi in och och han lekte att han gjorde mat at mig! :) Sa sot! Nar mamman tog over sa hon till mig att jag gor ett utmarkt jobb och att det har var exakt det som de hade hoppats pa. Det ar sa skont att fa hora att de tycker att man gor ett bra jobb! :) Fick bli en skypedate med Caroline efter att jag slutade... Harligt att fa prata med henne. Forsta gangen sen jag akte! :) Vid halv 3 hamtade Janina och Michelle mig och vi akte in till Burlington for en liten shoppingtur. Hittade antligen ett par termobyxor sa nu ar jag redo for sno och kallt, maste dock hitta en skidhjalm innan jag ar redo for skidakning! :) Lyckades spendera ett antal timmar pa Church street innan vi borjade bli hungriga sa vi akte vidare till Uno Chicago grill for lite mat! Aven har ett lyckat besok pa resturang. Jag alskar att man kan far en box till maten som man inte orkar ata upp for maten av for god for att slanga, men alldeles for mycket mat for en person, sa nu har jag middagen fixad idag! :) Efter maten akte vi hem till mig for att kolla film... Fick bli No strings attached med svensk text! Det gillar vi! ^^ Jag lyckades dock somna och vaknar av att Janina och michelle vacker mig och sager att de maste aka hem... Kande mig valdigt social! :D Idag hade jag skypedate med farbror och familj, trevligt :) Snart ar det dags for yttligare skypedate med Mikaela, sen ska jag med Janina och Michelle till iHop for brunch! :)

Trevlig dag alla goa! Puss!
















LYCKLIG!

Jag ber om ursakt for min langa franvaro, men har helt enkelt inte orkat ta fram datorn pa kvallarna for att skriva!

Vadhar hant sedan sist...? Hmm man glommer sa fort! I fredags var det en ganska vanlig dag, traffade Michelle pa kvallen for en pizza(bland de godaste jag atit). Lordags var jobb mellan 7 och 12. Borjade dagen ganska lugnt och lat Johnathon och Kate titta pa en film medans jag at min frukost, sedan satt de och spelade spel pa Daves Ipad. Ganska harligt jobb man har... Vi tog oss aven en tur ut till lekplatsen har pa garden, men efersom att det var en valdigt kall dag begav vi oss valdigt snabbt in igen for en kopp varm cholklad och varma oss med. Att det var sma fargglada marshmallows i koppen gjorde ju inte saken varre! :) Vid tolv var mitt arbetspass slut vilket innebar Skypedate med ingen mindre an Mikaela! Mysigt varre! Men fick avsluta samtalet ganska tvart eftersom att jag hade lovat mamman att folja med henne och handla mat i brist pa annat! Masta saga att jag ar minst sagt forundrad over detta landets matvarubutiker... Vi borjade shoppingen i ett STORT varuhus dar du kunde shoppa allt fran klader, tv till matvaroror. Du kan enbart handla bigpack av allt har inne, men det positiva ar att literpriset blir billigare sa att du kommer billigare undan! Ajjemen har har man tankt till! Daremot maste du betala en medlemsavgift for att fa komma in i varuhuset... Hmm ja det verkar som att de tankte yttligare lite till... Vad folk har inte fattar ar att det nastan slutar pa samma pris om du ska betala medlemsavgift! (Y) Vi lyckades avverka ca3 timmar om inte mer i jakt pa allt som vi behovde i alla matvarubutiker. Jag tror att det var valdigt uppskattat av mammman att jag hjalpte till- skont att fa lite pluspoang :)

Sondag planerades att spenderas med Michelle men det blev andra planer nar Janina ringde ocg fraghade ifall Michell ville folja med till Ben & Jerrys fabriken! Det fanns inte plats for mig i bilen, sa jag foljde med Dave och barnen for att plocka upp vara skidpass sa nu ar det bara snon som fattas! :) Efter att vi hade plockat upp skidpassen begav vi oss for en liten vandringstur. Hur trevligt som helst! Vi gick ca 2.2 miles och barnen var sa rediga sa! Kate orkade hela vagen, men Johnathon la av efter halva! Kul att spendera lite tid med familjen utanfor huset! :)


Idag var Kate ledig fran skolan och Dave var ledig fran jobbet, sa jag fick en liten sovmorgon till 12 vilket var valdigt valbehovligt. Lyckades famig en somn pa 13 timmar eftersom att jag somna vid 8 igar! :) Vid 12 var det dags for mig att ta Kate till ECHO som ar ett akvarium i Burlington. Riktigt trevligt! Jag och Kate hade en kanonrolig dag ihop och jag tror att jag antligen har lyckats vinna henne over! :) Dave berattade att Kate hade sett framemot att fa spendera dagen med mig pa ECHO och att allt hon ville gora under morgonen nar Dave tog hand om henne var att ga in i mitt rum och saga hej, sa att vi kunde aka ivag! :D Vi spenderade en 2 timmar dar inne, kollade pa alla fiskar, grodor, sjostjarnor och liknande! Hade riktigt skoj. Efter ECHO gick vi vidare till Kates favoritkakstalle for att kopa henne en kaka (kopte aven med mig en hem till Johnathon). Pa vagen hem plockade vi upp Johnathon pa dagiset for att aka hem och ata lite middag. Efter middagen var det dags att bada barnen och gora Kate redo for Karate! Jag har lyckats insperera henne till att borja med det sa idag var hennes forsta gang. Jag stannade hemma med Johnathon nar Chris tog Kate till karaten, men enligt Chris sa tyckte Kate att det var jattekul, sa nu hoppas vi pa att detta kan vara nagot for henne! :) Nu sitter jag har i min sang och ska lasa ut min bok i sallskap med en kopp the.

Kramar!












American Bullfrog!





Det var allt for denna gangen! Natti


Skunk!

Vaknade kvart over fem i morses over att det var ett himla liv utanfor min hall, men somnade dock om i 20 min extra. Nar jag sedan gar upp ser jag Kona en av hundarna sitta utanfor ytterdorren i vantan pa att fa komma in, sa jag gar fram till dorren for att slappa in henne, men som tur ar sa hinner jag lasa lappen som sitter pa dorren. Do not let Kona inside! (Slapp inte in Kona) Eftersom att huset luktade lite konstigt sa var min forsta tanke SKUNK! Och ja visst var det det! David hade slappt ut Kona och Bodie pa morgonen och nar han skulle slappa in dem igen sa inser han forsent att Kona hade blivit sprayad av en skunk sa vi far in den vidriga lukten i huset, sa det var bara att slapa ut hunden igen sa att lukten inte skulle bli varre! Man har hort och sett pa film att skunklukt ska vara acklig, men detta var nagot utan dess like.... USCH! Och det luktar fortfarande... Den kan stanna upp till tva vackor om man har otur! ^^ Yeeey!

Iaf idag har det det varit en riktigt korig dag! Borjade dagen med att kora barnen till tandlakaren, dar fick jag sitta i en timme i vantan pa att barnen skulle bli klara! Korde de dar efter till skolan och dagis. Nar jag ska slappa av Kate pa hennes skola maste jag folja henne in till sekretariatet for att skriva under massa papper pa vem jag ar, vad jag ska gora har, anledningen till varfor Kate ar sen etc. Helt sjukt! Sa nar jag har skrivit pa papprern maste jag folja henne ner till hennes klassrum och se till att hon kommer till ratt plats. Efter det aker jag hem for en och en halv timme for att tvatta barnens klader. Aker darefter in till Burlington for att mota Lisa en sista gang inna hon aker hem igen... Vi hann med en del butiker (dock ingen shopping idag! :D)

Jag hinner darefter hem i 20 min innan det ar dags att plocka upp Kate pa after school for att kora henne till hennes ballet. Slapper av henne dar, hjalper henne att kla pa sig sina balletklader och skor innan det ar dags att vanda och kora tillbaka till Charlotte igen for att hamta upp Johnathon, for att aka tillbaka till Shelburne och balleten och plocka upp Kate. Dareffter var det dags att kora vidare till South Burlington for att ge barnen sin flu shot (spruta mot influensan). Ar dar en 10 min innan det ar dags att kora tillbaka hem! Kanner att jag har varit en riktig miljobov idag! Har kort fram och tillbaka hela dagen och arsa himla trott fran igar! Kom hem vid halv 1 efter att jag hade varit pa reastaurang Olive garden med Lisa for en sjukhelsike god middag och efterratt! Nar vi akte dr ifran vidare till Williston for bio var vi sa matta att vi knappt kunde rora oss! Vi motte upp en av Lisas gamla kompisar som har kommit tillbaka for att studera och Michelle och Janina for In time! med Justin Timberlake och Amanda Seyfried! Riktigt bra film, kan rekomenderas! Handlar om en varld dar du vid den tidpunkt du fyller 25 far en klocka startad pa din arm med ett ars tid. Nar denna tid har tagit slut, och om du inte har lyckats fa mer tid sa dor du. Men du kan som sagt kopa din tid genom olika medel. Invecklat men riktigt bra film! :)

Nagot som gjorde min dag lite roligare idag var nar jag skulle aka in till Burlington sa moter jag ett aldre par som ar ute och gar med sina lamor! Ja jag skojar inte, de var seriost ute och rasta sina lamor. ^^ Annu ett bevis pa att jag bor mitt ute i ingen stans!

Nagot som dessutom inte kandes sa bra var nar jag skulle hamta Kate och en av hennes klasskompisar kommer fram till mig och utbrister. Hej Kates mamma! Halla? Jag ar 19 ser jag ut att vara en 5 arings mamma? Nej vetuvad! Nar jag sager till henne att jag inte ar Kates mamma utan hennes au pair och att jag bara ar 19 och att jag antagligen ar lite for ung for att ha egna barn, kollar alla barnen pa mig med underlig min och utbrister: Ar du bara 19, vi trodde du var 30! -_-' Yeeey! Vet inte om jag ska ta det som en komplimang eller som en forolampning?!

Nu sitter jag har och vantar pa att Lisa ska dyka upp. Vi bastamde oss for att ha en liten filmkvall bara vi tva sa har dagen innan hon aker hem till Tyskland!

Det blev ett valdigt rorigt inlagg idag, men nu vet ni hur jag har kannt mig hela dagen!

Ciao <3


Vacker dag!

Idag vaknade jag vid 5 och kande mig halvt medvetslos! Fasen vad jobbigt det var att ta sig upp ur sangen! Jag hoppas inte att jag behover gora fler av sa tidiga arbetsdagar! Gjorde iaf mina sysslor, gav barnen frukost kladde pa dem... Ja ni vet! Nar mamman kommer hem for att kora Kate till skolbussen klacker Kate en underbar kommentar: Du mamma nar ska vi sluta ha au pair? Jag vill inte ha dem jag vill vara med dig hela tiden! Mhm... Kan ju inte klandra henne, men nar man ar sa sjukt trott att man bara vill ga tillbaka till sangen sa ar inte det det roligaste att hora! Efter att jag kort JD till dagiset motte jag upp Lisa pa Bruegger's Bagels for frukost! Fasen vad gott det ar med bagels! Mums! ^^ Vi satt dar en 45 min innan vi korde vidare till Burlington for lite shopping! Inte for att det blev nagot annat an en julklapp (kanns sa konstigt att kopa julklappar redan, men ska man skicka hem sa galler det att vara ute i god tid!) Lisa behovde lamna tillbaka en troja som hon hade kopt till sin bror pa Abercrombi & Fitch sa vi spendera en bra stund dar inne i jakt pa nagot annat till brodern. Nar vi gick dar ifran sa hade jag jingel bells pa hjarnan eftersom att de spelade jullatar pa hogsta volym! Jag blir sa deprimerad nar det inte ar nagon sno ute, varmt och de spelar jullatar! Men halla?! Iaf efter A&F begav vi oss till Water Front som ar ett litet stalle vid Lake Champlain dar du kan titta pa utsikten och bara ha det gott. Vi lyckades spendera en halvtimme bara genom att sitta dar och prata om allt och inget i sallskap men den vackra utsikten! Nar jag kom hem satte jag igang en maskin tvatt lagade lite lunch och tog mig en liten power nap! :) Alskar att kunna sova mitt pa dagen! :)
Hamtade barnen vid 4, lagade mat eller ja, varmde rester fran igar och malade en stund med Kate undertiden som JD lekte med sina traktorer och lastbilar!

Nar mamman kom hem tog hon over och jag var ledig! Imorgon ska jag och Lisa aka till gallerian och fa vara naglar gjorda ska bli kul, sen blir det middag pa Olive garden och efter det bio! Harligt varre! :)
Pussar till er alla <3










Nyckelpiga! :)

Mandag!

Idag far det bli ett kort inlagg, men tankte bara skriva lite innan jag ska nana! Idag har sett ut som de flesta dagar. Jag borjade jobba vid 6, gjorde iordning barnens lunchboxar i sallskap med en varm kopp te :) jag och Johnathon tog det ganska lungt den har morgonen, vi lekte lite "pickaboo" med en av Johnathons traktorer vilket han tyckte var valdigt skoj, tills han  kom pa att det var roligare att jag gomde honom och sen gick och leta efter honom! ^^ Sedan tyckte jag att det var dags att gora Johnathon iordning for dagiset. Och jag inser verkligen hur mycket jag har lart mig har! Tex innan jag kom hit hade jag aldrig bytt en bloja, men nu gor jag det konstant! Men idag var en san dag (och jag varnar kansliga lasare) som du inte vill byta nagons bloja och jag forstod plotsligt min pappa nar han istallet for att byta blojan pa min syster nar han var ensam med henne, stallde henne i badkaret for att slipa ta i tu med skiten (skamt och sido). det var nastan sa att jag korde pa den taktiken jag med! Bara en liten parantes till inlagget!
Ja iaf jag korde Johnathon till skolan och tillbringade hela min lediga tid idag framfor skype med Helena, systeryster och sa mamma och pappa. Valdigt trevligt! Hamtade upp barnen, gjorde middag i form av grilled cheese (varm smorgas med ost inuti) eftersom att vetemjolet ar slut sa vi kunde inte gora swedish pancakes idag! Ah vad synd!
Efter maten hade vi en riktigt rolig halvtimme ihop. Vi hade tavling med vara olika leksakstraktorer. Kate anvande dock en cykel sa hon vann varje gang! Det ar sa skont for det kanns som att det borjar ga riktigt bar med barnen nu :) Vi kommer verkligen ovverens! Vi har bestamt att lagga barnen en halvtimme tidigare an vanligt den har veckan eftersom att de ar sa trotta sa vid halv 7 var jag ledig, akte och hamtade Lisa for att aka in till Burlington for en kaffe eller natt, en allt var stangt eftersm att det ar mandag. Det anda som var oppet var resturangerna i stan sa det sluta med att vi satt med en stor efterratt var istallet for kaffe, men gott vare! :)

Imorgon borjar jag jobba halv 6 eftersom att mamman ska traffa sin personliga tranare och hon vill att det ska vara nagon vaken i huset nar hon ar borta, sa nu ar det sangen som vantar!

Puss!


Bowling!

Har kommer ett bevis pa min overlagsenhet nar det galler bowlingen i lordags... Vad sags farmor? ;)



Hej hopp!

Denna helgen var min forsta lediga helg, vilket var valdigt skont! Jag hade dock mitt au pairmote igar, men vi bowla sa det kandes inte sa himla jobbigt! Tankte dock att jag skulle fa sova ut ordentligt for en gangs skull, men jag vill bara faststalla for alla att det ar omojligt nar du har smabarn i huset sa jag vaknade vid 7.40! Ah vad lycklig jag var! Men nar du vet att du kan ligga kvar i sangen och smalura sa gar det ganska bra anda! Janina plocka upp mig vid halv 2 for att aka till bowlingen och fraga mig inte hur, men varje gang hon kor sa hamnar kor vi fel?! Jag kanske dock inte ska saga nagot med tankte pa den handelsen som var min andra dag har, men jag skyller pa just det, att det bara var min andra dag...! Bowlingstallet var sa typiskt amerikanskt, vilket ar ganska kul att se... Alla Hollywoodfilmer stammer! ^^ Och da vantar ni sakert pa att hora vem som vann? Jag tackar min farmor for alla lektioner och tips som du har gett mig, de verkar ha gett resultat, eftersom att jag vann ganska overlagset :D En av au paierna, Lisa, som bodde har for 2 ar sedan ar har och halsar pa sin familj nu sa hon var med pa bowlingen. Jattekul att traffa henne och fa hora hennes asikt om massa olika stallen har mm.
Efter bowlingen akte jag, Janina och Michelle till Winooski for att kolla pa ett championship i gymnastik som Janinas vardbarn deltog i. Aven om jag inte ar ett dugg intreserad i gymnastik sa var det gryms skoj att se alla duktiga tjejer som deltog! Endel var bara 7-8 ar och saa duktiga! Vid 6 tiden motte vi upp tre andra au pair tjejer pa tiny thai for lite thaimat! Ibland blir jag valdigt forundrad over detta landet. Stallet vi at pa hade ingen alkohollicens sa om du ville dricka vin eller ol till maten, sa ar du mer an valkommen att ta med din egen flaska och de kollade inte ens legitimation! Knappt! Ja men inte ska vi val sluta med onyttigheterna har inte, nej... Sa vi tog oss en liten runda till Ben and Jerry's for lite underbar glass nu i kylan! Sa nu har jag atit min forsta Vermont Ben and Jerry's! Underbart gott! Det var meningen att vi skulle dra vidare darifran till en Collegefest/brasa, men bestamde oss for att dra vidare till Anne's hus for lite tjot och film istallet sa vi dissade Collegefesten for American pie! :D

Idag vaknade jag upp vid 9 tiden och tankte YES antligen fick jag sova liiite langre idag, men den lyckan var ganska snabbt bortblast nar jag inser att vi stalde tillbaka klockan en timme igar och att klockan bara ar 8! Nar jag gar upp inser jag att jag ar sjalv i huset och att familjen har gett sig ivag till Chris marathonlopp. Inte helt fel att ha ett helt hus for sig sjalv sa att man kan gora som man vill! :) Gav mig sedan ivag till South Burlington med Janina for att mota upp Lisa for frukost pa iHop vilket ar ett frukoststalle med amerikanska pannkakor i massvis med olika former. Sa nu har jag aven gjort debut pa min forsta amerikanska pannkaka! Eller ja... Jag ar i Amerika dar allt kommer in i STORA portioner sa 4 pannkakor. Gott vare iaf! (Jag hatar dock att de skriver hur manga kalorier det ar i allt har! Till och med pa Starbucks! Jag vill inte ata eller dricka det nar jag vet om det!)
Det kanns valdigt trakigt att Lisa ska aka om en vecka for jag gillar verkligen henne sjukt mycket! Vi har sa mycket gemensamt sa det ar synd att vi inte ar har under samma period :(

Liiiite shopping blev det allt idag med! Sa nu har jag gjort mitt forsta inkop pa Victoria's secret, Hollister, och jag har antligen kopt mig ett par Hunter boots! :) Ajemen en riktig Borasare ar jag! Och mamma jag gillar inte att du gav mig genen med enormt stora vader, for det innebar att jag fick ga upp till en 38 bara for att kunna fa pa mig stoveln utan att det ska kannas som att jag har sprungit en mil! (inte for att jag vet hur det kanns att springa en mil, men strunt i det) 

Ja jag kanner att min helg har varit ganska skon med mycket roligt involverat! :)

Kramar till er alla!


Jag lovade mig sjalv att sana har bilder inte skulle existera pa min blog, men
jag tror att jag bryter det for den har gangen! :)

Bara en till for kassens skull....


Det har ar det narmaste snygg kille du kan komma i Burlinton, sa det ar nastan sa att jag kopte tjojan bara for kassens skull! Och ja jag inser att det ar ganska patetiskt!

Pannkaksmastare- Yep Yep!

En sak ar j*vligt saker och det ar att jag kommer vara sveriges nya pannkaksmastere nar jag kommer hem! Sa vem det nu ar som har den titeln nu... Watch out! Jag vet inte riktigt hur man kan vilja ata svenska pannkakor varje dag! Borde inte det bli liiite trakigt i langden? Iaf sa verkar inte Kate tycka detta! Jag behover inte ens fraga henna vad hon vill ha till middag langre... Swedish pancakes! Ja detta var bara en liten parantes till detta inlagg!

Nog med det! Vad har da hant i mitt nya amerikanska liv de senaste dagarna undra ni da forutom att lagat svenska pannkakor! Ja inte sa himla mycket mer for att vara uppriktig! I onsdags var jag sa duktig att jag tog mig ut pa en 20 km lang promenad i det underbara vadret! Det var en dag med klarbla himmel stralande sol och kyla utan dess like. Jag lyckades fa med mig kameran pa turen sa tankte lagga upp lite bilder i slutet av inlagget pa detta for er som inte har sett min facebook redan! Iaf sa insag jag under min langa promenad att jag ar sa himla lycklig att jag ar har! :) For det forsta ar det sa himla vackert har och for det andra sa bara alskar jag mitt nya liv! Aven om jag inte har sa himla mycket att gora under dagarna sa kanner jag anda att det ar en sa himla stor upplevelsa att vara har och fa uppleva detta att det inte spelar nagon roll! ^^

Ja vad har mer hant, jag har fatt forklarat for mig av Kate att vi vuxna manniskor inte har lika mycket hjarna som barn har och att det ar darfor som jag alltid har fel pa hennes fragor eller gator... Hmm jag som trodde att det var for att hon alltid andrar svaret efter att jag har svarat sa att jag ska ha fel...? ;) haha Ja barn ar verkligen helt underbara... Jag kan komma pa mig sjalv med att sta och forundras over hur Kate och Johnathon kan lasa saker pa mycket smartare satt an vad jag nagonsin skulle gora... Barn ar ett folk och de kommer fran ett frammande land! Jag inser verkligen att jag lar mig sa mycket av de har barnen vilket ar underbart.

Idag har varit en valdigt skon dag! Vaknade som vanligt vid halv 6 och borjade jobba vid 6. Gjorde alla mina sysslor fram till 9 och darefter var jag ledig! Kommer hem och satter mig pa terrassen med massvis med filtar, for att inte frysa till is, en kopp the och en bok. Inser dock efter ett tag att det, trots alla mina filtar, ar alldeles for kallt... Val inne inser jag att jag ar valdigt trott vilket resulterar i en "powernap" pa ca 4 och en halv timme! UNDERBART sager jag bara.  Darefter hamtade jag barnen, gjorde alla mina vardagliga sysslor med dem, middag (pannkakor) och dylikt. Dessutom var foraldrarna ivag pa middag idag sa jag var ensam med barnen till halv 10. Jag passade pa att lata barnen titta lite pa tv medens jag plockade undan allt i koket och satte pa en maskin med tvatt! Nar jag hade fatt barnen i sang vid 20 i 8 satte jag mig i lugn och ro framfor tv for forsta gangen sedan jag kom hit! Inser dock halvvags i filmen att det ar ganska laskigt att sitta ensam i ett stort hus mitt ute i skogen.

Nu ar jag ledig resten av helgen vilket ar skont sa imorgon ar det dags for au pair mote i form av bowling! Farmor jag ska gora exakt som du har lart mig sa att jag vinner detta ;)

Hoppas att allt fortfarande ar bra dar hemma. :)

Pussar pa er alla till ara av mig 3 veckors dag! <3






















Happy Halloween!

Forvisso ar det inte Halloween idag, men jag tankte skriva lite om min dag igar eftersom att jag har lovat er dar hemma bilder pa min halloweenoutfit sa har kommer det...

Dagen igar borjade med att barnen fick godispasar och sma presenter vid frukosten eftersom att det var halloween. Detta uppskattades nagot valdigt, sa det var svart att fa i barnen den riktiga frukosten. Johnathon daremot njot av sona hallon nagot fruktansvart!

Kate skulle vara utkladd till skolan eftersom att de hade en liten halloweenparad och party under dagen sa efter frukosten var det bara att satta igang att styla henne till Snovit.

Nar jag hade slappt av Johnathon pa dagiset akte jag in till Burlington for att ratta till mitt social securitynumber eftersom att de hade stavat mitt namn fel, sa fran och med nu heter jag Alenandra! Dar fick jag sitta en och en halv timme i ko vilket var sa dar lagom kul! I vilket fall sa loste sig det sa jag kunde ga vidare till banken for att fixa mitt bankkonto. Jag fick en smarre chock nar jag kom in pa banken och alla som jobbar dar var utkladda till olika saker... Allt fran nalle puh till haxor och spoken. Det ar da man marker att man inte ar kvara i Sverige langre, utan att man faktiskt ar i AMERIKA! Iaf, jag blir sa himla trott pa alla stallen i det har landet. Nar jag och Chris var inne for 2 veckor sedan och skulle fixa mitt bankkonto sa fick vi veta att jag inte kunde oppna ett konto forren jag hade ett social securitynumber men att de skulle spara alla papper som jag hade fyllt i och alla uppgifter om mig sa att de enda jag behovde gora nar jag hade fatt mitt ss-number var att uppdatera det till alla mina andra uppgifter som de hade. Jag skulle alltsa inte ens behova ga in till banken for detta, utan det rackte om jag skickade ett mail. Som tur var sa var jag inne i Burlington och tankte att jag da lika val kunde ga in med mitt ss-number istallet for att maila, for nar jag kommer in dit sa har de inte en aning om vad jag pratar om sa jag maste skriva om alla papper(och det ar inte tva papper de bohover). Efter att jag har fatt hjalp av en kvinna att oppna mitt konto far jag reda pa att det kostar 25$ att oppna ett nytt konto, vilket jag inte hade en aning om sa jag hade inte med mig det i kontanter. Jag ber kvinnan att vanta sa att jag kan ga och ta ut pangar fran mitt svenka kort, men nar jag star vid bankomaten och ska ta ut pengar har jag TOTALT glomt av min kod! Som tur ar ar min vardfamilj kunder pa banken sa jag kunde be dem ringa och gora en overforing fran deras konto till banken. Sa himla rorig dag!

Iaf sa jag satt igar och prata med min kara familj pa skype i 2 timmar coh 10 min for att forsoka reda ut de har med min kod och hur vi skulle ga till vaga + en massa annat prat! Saaa skont att skype finns :) <3

Nog med det trakiga och roriga under dagen nu ar det dags for Halloween. Hela familjen gjorde sig iordning infor trick or treat.


Sedan var det dags att ta sina halloweenkorgar och ge sig ut pa godisjakt! Varje ar anordnar de en liten trick or treat "parad" har i Charlotte. Sa Johnathons dagis, brandstationen, alderdomshemmet med flera har trick or treat dit man far ga och hamta godis. Sa himla stor skillnad fran Sverige! Hemma ar det typ 2 st (om ens det) varje ar som gor bus eller godis, har var ALLA ute med sina barn i kostymer. Tyckte det var valdigt roligt att uppleva en akta amerikansk halloween! :) Dock klarade vi inte hela vagen runt innan barnen blev for trotta och kalla sa vi akte hem ganska tidigt och la ungarna for att sova. Aven jag var trott nar vi kom hem sa det var nastan sangen direkt! :)


Kate i sin snovitkostym


Johnathon i sin Bunnyrabbitkostym som Chris mamma har gjort! Riktigt sot! :)




Traffade Janina pa vagen! :)


Ajemen Halloween far 5/5 toasters! ;)

Puss!

RSS 2.0