Au pair of the year!

Det ar lov har just nu precis som hemma sa jag jobbat langa dagar den har veckan. Igar hade jag bada barnen hemma hela dagen, 10 timmar konstant lek+ laxlasning! Det ar sa skont att barnen fick manga nya leksaker i julklapp for det gor mitt jobb sa himla mycket lattare. Kate ville leka sjalv med sina nya barbiedockor sa henne behovde jag inte underhalla, medens Johnathon lekte valdigt tyst och bra med sin nya arbetsbank. Jag hjalpte honom att bygga en bat och vi hade valdigt roligt tillsammans. Nar Johnathon tog en liten tupplur gjorde jag och Kate hennes laxor. Jag saknar verkligen tiden nar du hade i laxa att lara dig skriva siffror i salt eller bygga en fjaril av olika former... Emellan alla laxor malade jag och Kate varsin teckning med hennes nya set som hon fick av mig i julklapp. Jag kopte ett set med alla olika tankbara malargrejer. Papper, pennor, kritor, mallar, stamplar... You name it! Jag har aldgrig varit med om att Kate har varit sa snall nagon gang sen jag kom hit och vi hade en riktigt bra dag ihop igar! Nar klockan var lite efter 7 kom Chris hem och jag kunde sluta! Nar jag berattar vad vi har gjort under dagen kallar hon mig "Au pair of the year" och det var sa himla skont att hora eftersom att jag har haft en liten tuff vecka med hemlangtan och annat. :)

Jag kanske ska beratta hur min jul har vart ocksa... Var julhelg borjade med att jag, Dave och barnen akte till Sugarbush for att aka lite skidor. Riktigt roligt var det! Aven om jag inte kan hjalpa Dave sa mycket med Johnathon eftersom att jag aker snowboard sa funkade det faktiskt riktigt bra och vi hade en harlig formiddag! Nar vi kom hem sa var det bara att packa vaskorna och bilen for att ge sig i vag till New Hampshire och mammans foraldrar for lite julfirande. Pa morgonen/formiddagen den 24e spenderade jag min tid med skype med familjen dar hemma for att delta i deras julfirande. Det var sa himla skont att fa vara med en liten stund pa jul hemma men det var valdigt jobbigt att saga hejda till alla nar det var dags for vart julfirande har! Vi borjade med att ata en julmiddag med kalkon. Kandes konstigt att inte ha skinka pa jul, men gott ar det ju iaf :) Nar middagen var uppaten och disken var torkad var det dags for julklapparna. Herregud vad mycket julklappar vi hade och anda var det bara 2 barn! Aven jag fick mig en liten present, body lotion och duschkram i lite finare variant! :) Efter drygt 2 timmar var alla presenter oppnade och alla kort tagna och vi dukade fram lite paj till efterratt! Efter pajen begav vi oss hem igen och jag fick passa barnen nar de sov nar Chris och Dave akte till kyrkan!

Den 25e var det dags for var egna lilla jul. Kate kom och knackade pa min dorr vid 8 tiden for att det var dags att oppna alla presenter som tomten hade vart har med under natten. Och om det var mycket presenter hos mormodern sa var det desto mer har... Helt tokigt! Jag fick en vast att ha under jackan nar jag aker skidor och en halsduk. Jag fick aven en liten present fran mammans syster fran San Diego som hon hade skickat till mig. En hoodtroja som det stod San Diego pa. Sa nu maste jag besoka San diegio i Kalifornien! :) Tanken var att vi skulle aka ivag till Sugarbush for skidakning pa eftermiddagen men Kate ville hellre stanna hemma med sina nya leksaker. Vid 4tiden begav vi oss till Daves bror for yttligare ett julfirande. Dar bjods det pa kott (AH VAD JAG HAR SAKNAT KOTT!) med potatis och svampsas! Mumsigt varre. Aven har blev det massa presenter. Jag fick mig 2 presentkort pa iTunes, sa nu ska jag ladda hem musik! :)

Pa juldagen(?) akte vi till Sugarbush for att aka skidor. En riktigt fin dag! :) Efter 3 rejala vurpor och en svang ut i skogen och landa i backen, madde man som man fortjanade! :) Hoppas pa fler fina skiddagar nu i vinter! :)

Nu sitter jag och skriver har medans Johnathon sover och Dave och Kate ar i skidbacken med en kompis till Kate. Imorgon aker jag till NYC for att fira nyar. Jag ar taggad som f*n och jag hoppas pa en underbar helg!

Jag onskar alla er dar hemma ett gott nytt ar! Hors nasta ar!

Puss! <3


Min forsta dag pa snowboard har i Vermont!

Lycklig!

Hejhopp... Idag har jag antligen tagit mitt amerikanska korkort. Var val pa tiden efter att ha kort 5 dagar olovligt! Maste saga att jag ar mycket impad av det amerikanska systemet...(NEJ) Jag hade en tid bokad klockan 11 idag. Kommer dit ungefar vid 20 i 11 for att fylla i alla papper innan man kan kora ivag. Jag far darefter ga ut och satta mig i bilen vid 5 i 11 och vanta pa att min uppkorningsman ska komma ut sa att vi kan kora ivag. Vad jag inte forstod var att det var 2 andra fore mig som skulle kora upp innan det blev min tur och da hade jag trots allt bokat tid. Vid 11.45 blev det min tur. Vi korde ungefar 100 m innan han ber mig att fickparkera bakom en bil och jag hinner inte ens parkera klart bilen innan han sager att han har sett tillrackligt och jag kan kora vidare. Jag far darefter kora runt kvarteret pa 5 min vilket enbart inneholl backa runt ett gatuhorn. Jag far darefter kora tillbaka till kontoret och far dar inte ens veta om jag har klarat testet eller inte utan blir bara ombedd att ta med mina visumspapper in sa att han kan kolla pa dem. Sen var jag klar. Nar jag skulle betala for testet inser jag att jag har glomt att ta ut kontanter och att deras ATM ar ur funktion sa jag far springa runt och leta efter en annan ATM i omradet och vi kan val saga att stallet inte kryllar av ATMer men efter 30 min lyckas jag hitta en sa att jag kan ta ut mina $45 och springa tillbaka till kontoret. Man har alltid hort att det ska vara sa himla latt att ta korkort i USA, men pa natt satt sa har jag alltid trott att folk overdriver, men jag har nu fatt faststallt for mig att det ar natt sinnesjukt latt och det ar konstigt att folk har i Vermont faktiskt kor sa bra som de gor. Vem som helst hade kunnat klara det testet!

Utover att ta korkort har det inte hant sa mycket idag! Jag hamtade Kate och Gretchen vid 3 tiden for att aka till gymnastiken. Satt dar i en och en halv timme och pratade med Anne, en au pair i samma grupp som mig. Ganska soft jobb man har, sitta i en gymnastiksal och tjota skit! :) Samre kunde man ha haft det! :)

Puss till er alla <3


Dag 65!

Ja nu ar det val dags att uppdater efter en och en halv veckas tystnad! Kul nar folk klagar pa att man inte uppdaterar da vet man att det ar folk som laser iaf :)

Jag sitter just for tillfallet och fyller i min College ansokan sa i Januari ar det dags att plocka upp skolbockerna igen. Kunde dock inte lasa den kursen som jag helst ville lasa eftersom att den inte startas nasta termin sa efter en lang stunds betanketid och tvekande har jag valt att lasa Human Behavior- Person in Envirionment. Ungefar som psykologi verkar det vara sa det ska vi val ha lite nytta av inom polisyrket ocksa! :) Ar valdigt nyfiken pa hur det att lasa pa college sa hoppas pa att detta blir en rolig upplevelse. Dagen har forovrigt varit ganska lugn. Hamtade barnen vid 2 for att aka till frisoren och gora dem julfina. Nar vi kommer dit ar dorren till frisoren last vilket var valdigt konstigt. Efter att vi har suttit utanfor och vantat i 20 min kommer var frisor ut och sager att vi inte har bokat nagon tid(vilket vi visst hade gjort) se det var bara att slanga in barnen i bilen igen med lite juiceboxes och goodiesnacks och kora hem igen. Val hemma fick jag faktisk i barnen ovanligt mycket mat vilket ar ett framsteg och efter en halvtimmes filmstund var det dags for bad. Efter att jag hade badat klart bada barnen lekte vi kurragomma pa overvaningen vilket var riktigt skoj. Vi byggde aven ett talt i Kates sang med hennes overkast och satt dar under och gomde oss. Jag hade verkligen sa himla skoj att jag helt och hallet glomde av tiden sa det slutade med att Dave fick komma upp och paminna mig om att det var dags for barnen att sova. Kate ville att jag skulle sova i hennes sang vilket kandes valdigt skont att hora for da vet man att man antligen ar accepterad.

Resten av veckan som har gott har i stort sett sett ut som alla andra. Dock har vi haft lite kalas for Chris efetrsom att hon fyllde ar i torsdags. Firades med att hela familjen gick ut och at en middag ihop och sen akte hem och at tarta. Chris uppskattade presenten som hon fick av mig. $10 pa Starbucks sa att hon kan kopa kaffe! Haha Jag har aven inhandlat min nyarskladsel sa nu ar jag redo for party! :) Inga mer hundar som har atit upp mina saker vilket ar bra! ^^ Jag har aven traffat en ny tjej har. Svenja fran Tyskland. Hade valdigt forutfattade meningar om henne i borjan, men det larde mig att inte vara sa snabb att domma folk. Vi Spenderade hela sondagen ihop med shopping (borjar bli fattig nu) och sen mat, overbliven tarta och film hemma hos mig. Vi pratade aven med hennes pojkvan pa telefon vilket var valdigt skoj. Han forsokte uttala massa svenska ord(lyckades dock inte jattebra) och jag skulle gora samma sak fast pa tyska (hade val samma resultat jag, vilket bevisar att jag inte larde mig sa himla mycket pa tyskan i skolan under de 7 aren ^^) Vi har aven haft au pair mote sedan sist. Faktiskt ett riktigt roligt sadant. Vi skulle ta med oss en matratt var och en julklapp och dela med de andra. Alla fick ett nummer. Nummer ett fick borja att ta en present under granen, nummer tva fick sedan valja antingen en ny present eller den som nummer ett hade tagit osv. Riktigt skoj. Jag hade kopt en T-shirt som det stod "What happens in Vermont stays in Vermont (but nothing ever happens in Vermont)" pa,  vilket betyder "Det som hander i Vermont stannar i Vermont (men det hander aldrig nagot i Vermont)". Michelle ville sa garna ha den sa hon tog mitt paket direkt och sen holl hon hart i den. Jag daremot var sa elak att jag snodde en julklapp fran en annan tjej. Ett par tofflor i form av sma ugglor. Ursota! Efter motet akte en stor del av "var" grupp till Starbucks for att ta en kaffe. Manga haliga skratt blev det nar jag berattade om hundfanskapet som at min choklad och mina trosor! ^^

Ja tiden paserar verkligen sa himla fort. I morgon har jag vart hos min vardfamilj i 2 manader! Jag kan inte fatta att jag bara har 10 kvar. Far mig faktiskt att bli valdigt ledsen nar jag tanker pa att jag maste lamna dem och det ar forst nu som jag kan forsta varfor Meltem inte tyckte om mig. Jag ar redan avundsjuk pa den tjejen som kommer ta min plats nar jag aker hem och jag vet inte ens vem det ar!

Ja jag hoppas att alla dar hemma har det bra och jag lovar att jag ska bli battre med uppdaterandet har!
Kramar till er alla <3


Partyhattarna pa, nu ar vi redo att fira fodelsedag!


Happy Birthday Chris!


Yummie! Tarta slinker allt ner!


Mina ugglistofflor som numer bor pa mina fotter! :D


Jag kommer harmed doda mina fotter pa nyar! Hejhopp! Men snygga e'rom


Min nyarsklanning! Kanner for att trosta den lilla svarta och kora pa farg! :)

Oj oj oj...

Oj oj oj vicken dag! Inte riktigt min om man sager sa... Borjar med att jag har tva overtrotta barn att ta hand om pa morgonen. Spilld juice, mjolk och massvis med pannkakor pa golvet. Ja ibland kan man inte annat an att onska att man kunde fa ga tillbaka till sangen och sova lite till! Iaf efter att jag har kort JD till dagiset sa stannade jag snabbt vid Spearstore for att kopa lite ricottaost sa att jag kunde gora stuffed shelles. En pastaratt med ostfyllning. Lyckades aven lagga beslag pa en massa quarter dollars till min nya samling. Har faktiskt skaffat mig en ny hobby. Jag ska samla en quarter dollar med varje delstat pa baksidan. Ska tydligen vara riktigt svart att fa tag pa allihopa eftersom att det inte ar sa vanligt att man har staten pa baksidan, men jag har lyckats samla ihop 32 st sedan igar, sa inom ett ar borde jag val anda ha fatt ihop de resterande! Nog med det. nar jag kommer hem ser jag att dorren till mitt rum ar oppen och jag vet att jag stangde dorren innan jag akte. Da har hundfanskapet lyckats oppna min dorr och gatt in i mitt rum och kakat upp 40 bitar choklad som jag hade kopt i julklapp. Jag hade en papperspase pa golvet med 5 sma pappkartoner med 8 bitar choklad i varje, runt varje kartong ar det en tygrosett och i pasen ar det en slags cellofan. ALLT ar borta... Hundj*veln har alltsa atit ett hal i papperspasen, atit upp alla kartonger med choklad med rosetter och allt. Jag var ju inte lagom arg nar jag sag det, men inte nog med det sa hittar jag ett par, eller vanta ett halvt par av mina trosor pa golvet. Da har han lyckats ta sig till min tvattkorg och kakat upp halva mina trosor ocksa... (Y) Far panik nar jag inser att hunden har lyckats fa i sig en stor mangd choklad som ar jattefarligt for hundar sa ringer pappan i hysteri... Slutar med att jag far aka till farbror doktor med hunden sa att de kan ge honom medicin sa att han spyr upp chokladen igen. Da det var en valdigt stor mangd choklad fick jag lamna Bode hos veterinaren sa att de kan satta dropp pa honom. Nar jag kommer hem igen far jag ett sms av pappan att jag har raddat Bodes liv och om jag inte hade kommit hem i tid sa hade han dott. J*vla hund sager jag bara!

Vad har hant mer sedan sist...? Jag klarade teorin pa mitt amerikanska korkort...! Inte jattesvart om man sager sa... Jag hade 20 fragor och jag kunde sitta hur lange jag ville, fanns ingen tidsbegransning. Dessutom hade jag varldens snallste man som var dar och hjalpte mig. Han kom in mitt under provet och sa att han forstod att det kunde vara svart for mig att forst vissa saker sa om det var nagot jag behovde hjalp med sa skulle jag bara fraga honom. Sa kom det en fraga dar jag inte riktigt forstod ett av svarsalternativen sa jag fragde givetvis honom om hjalp. Han kommer in och trycker in det ratta svaret at mig och sedan gar han darifran. NICE! ^^ Sa nu har jag bara uppkorningen kvar sen har jag mitt amerikanska korkort! :)

Nu ar jag trotter efter dagens bravader sa dags for sangen for min del! Natti alla go'a...

RSS 2.0